MBSR Mindfulness trainingen

“Door bewust in het moment te leven ervaar je rust te midden van de chaos”. Mindfulness streeft ernaar je aan te leren hoe je “Mindful” kunt worden. Dat wil zeggen hoe je kunt leren om volledig in het hier en nu te leven en maximaal te genieten van alles om je heen in het huidige moment.

9-weekse cursus

Tijdens deze gecertificeerde negen-weekse training leer de basis van mediteren en krijg je een aantal praktische en effectieve oefeningen aangereikt die je direct in de praktijk van het leven kan toepassen, zowel thuis als op je werk. Het is een toegankelijke en laagdrempelige cursus waarbij je na eigen behoefte op een stoel of meditatiekussen oefent. De belangrijkste oefeningen van het MBSR-programma zijn de bodyscan, een lichte vorm van yoga en zitmeditatie (mindfulness meditatie).

Meer rust en ruimte

Er komt meer ruimte om, ook in stressvolle situaties, te handelen en reageren vanuit rust en helderheid. Meer plezier en energie om te genieten van de kleine dingen in het leven.

Stilte oefendag

Tijdens de oefendag ervaren veel deelnemers een moment van inzicht. Men vindt er rust, ruimte, ontspanning en eenvoud, wat voor velen een onvergetelijke ervaring blijkt te zijn.

Gecertificeerde docente


Danielle Niesten zal docente zijn tijdens deze trainingen en zij is categorie 1 mindfulness trainer. Dat wil zeggen dat ze lid is van de VMBN beroepsvereniging. Waardoor haar trainingen vergoed worden door meerdere verzekeraars. De training is geschikt voor iedere volwassene, er is geen speciale kennis, conditie of ervaring voor nodig.

Jon Kabat Zinn

Deze cursus leert je mindfulness te gebruiken om stress te verminderen. Dit doen we met de beproefde aanpak van Jon Kabat-Zinn. https://jonkabat-zinn.com/. Je gaat met een kleine groep oefenen om mindfulness in je dagelijkse leven toe te passen.

Huiswerk

Praktiseren thuis is heel belangrijk als je aan mindfulness doet. Net zoals met alles wat nieuw is, moet je het vaak doen om het te leren. Bij deze training moet je elke dag een beetje tijd vrijmaken om te oefenen. De oefeningen die je elke week moet doen, vind je in de online reader die je ontvangt na iedere bijeenkomst.

Voorgesprek

Na je aanmelding, bellen we je om een afspraak te maken voor een voorgesprek. Na dit gesprek kies je of je echt wilt deelnemen aan de training.

  • Je maakt kennis met de basis van mediteren hierdoor krijg je meer zicht op je gedachten en wordt je minder meegesleurd door alle gedachten en gevoelens die op een dag langskomen.
  • Je leert beter omgaan met stress, sombere gevoelens en het gejaagde leven van alledag.
  • Je ontdekt hoe je milder voor jezelf en anderen kunt zijn.
  • Je leert bewustere keuzes te maken