Veel mensen benaderen het leven op een rationele manier en wegen elke beslissing zorgvuldig af. Dit doortastende denken kan waardevol zijn, maar het kan ons ook verwijderen van wat we werkelijk voelen en willen. Wanneer we echter leren om naar ons hart te luisteren, kunnen we een pad ontdekken dat dichter bij onze ware zelf ligt. Het hart spreekt een stille, zachte taal die alleen hoorbaar wordt in momenten van rust en sereniteit.


Stilte


Door de stilte op te zoeken, kunnen we de subtiele fluisteringen van het hart waarnemen. Dit is een innerlijke stem die ons vaak leidt naar een meer vervullend en gepassioneerd leven. De kunst is om deze stem te herkennen en het vertrouwen te hebben om dit pad te volgen. Een goede manier om je hart te horen, is door bewust je gevoelens en emoties te observeren. Wanneer je geconfronteerd wordt met een keuze, vraag jezelf dan af: “Hoe voelt dit echt voor mij?” Het kan een verschuiving van perspectief vereisen – een beweging weg van het rationele, analytische denken naar een meer intuïtief, gevoelsmatig weten.


Oostere tradities

Hartmeditatie is een speciale vorm van meditatie die je kan helpen bij deze verschuiving. Het vindt zijn roots in oosterse spirituele tradities en wordt beoefend met intentie en focus op het hartcentrum. Door je aandacht op dit gebied te richten, kun je stress verminderen en een diepe staat van vrede en harmonie ervaren. Bovendien heeft deze vorm van meditatie niet alleen voordelen voor de geest, maar kan het ook bijdragen aan fysieke gezondheid en welzijn door het verminderen van stress gerelateerde symptomen.

In een wereld die vaak luid en veeleisend is, biedt hartmeditatie een heilzaam tegenwicht. Deze praktijk moedigt ons aan om stil te staan bij wat het hart ons in fluisteringen probeert te vertellen en leert ons dat echte wijsheid niet alleen in het hoofd maar ook in het hart te vinden is. Het pad naar persoonlijke groei en verlichting ligt vaak in het luisteren naar dat wat goed voelt, en het ontdekken van onze eigen authentieke kracht.

Deze liggende meditatie word begeleid in de sfeervolle locatie Art of life In Brielle

inclusief thee en rozenkwarts steentje


Hart meditatie

❤️31 mei 19.30u-20.45u Art of life Brielle

❤️25 Mei 10.00u-11.15u Yurt Pansersdijk 5 Tinte